Ver(ej)ný milenec

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Ver(ej)ný milenec

Ver(ej)ného milenca spoznajú aj kežmarskí diváci

Fanúšikovia divadla sa môžu už teraz tešiť na stredu 4. mája 2015 o 19.00 h, keď na doskách veľkej sály Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Kežmarku vystúpia známi bratislavskí herci Igor Adamec, Karin Haydu, Mirka Partlová a Sláva Daubnerová v komédii Neila Simona Ver(ej)ný milenec v réžii Sone Ferancovej.

Usadený majiteľ reštaurácie už nedokáže po 22-ročnom manželstve odolávať pokušeniu a vyberie sa na neprebádanú cestu do sveta milostných románov. Nepripravený, bez tréningu a potrebných skúseností sa dostáva do víru udalostí s tromi rôznymi atraktívnymi ženami postupne a čelí pikantným a rozpačitým situáciám, ktoré celý jeho život tiekli niekde pomimo, hoci tak blízko.

Príbeh je veľmi uveriteľný a divácke publikum bezpochyby zažije déjà vu v tej či onej situácii. Nezastaviteľný podprahový boj o nadvládu jedného a druhého pohlavia v spoločnosti autor dokonale zachytil, no nechal na diváka, nech si určí svojho víťaza.

Hra je plná humorných situácií a dialógov, režisérka Soňa Ferancová bravúrne využila priestor, ktorý jej autor ponechal pre vykreslenie jednotlivých charakterov a pohotové situačné gagy. Scéna a kostýmy boli tentoraz v rukách výtvarníčky a módnej návrhárky Ley Fekete. Spolu s režisérkou viedla tvorivý dialóg, ktorého výsledkom je zaujímavá transformácia pôvodnej hry z obdobia 70. rokov do súčasnosti.

„Brilantne napísaná a vtipná Simonova hra ma zaujala témou. Hlavný hrdina starne, má pocit, že mu odchádza vlak. Rozmýšľa, ako by si okorenil život. Začne sa obzerať okolo seba a objaví tri veľmi atraktívne ženy. A rozhodne sa manželku, s ktorou si postavili dom, splodili tri deti a vedú tak trochu nudný život, po prvý raz ich spoločného vzťahu podviesť. Myslím si, že tento veľmi vtipne napísaný príbeh by mohol zaujať veľmi veľa ľudí,“ povedala pred premiérou hry denníku Pravda režisérka S. Ferancová.

Kostýmy zvýrazňujú mimoriadny sexepíl hlavných predstaviteliek, ktoré prinesú divákom okrem hereckého aj silný vizuálny zážitok. Igorovi Adamcovi, ktorý už svoje komediálne umenie predviedol v kultových predstaveniach English is easy, Csaba is Dead a Mafiánske historky, tentoraz sekundujú pôvabné herečky, známe z rozličných žánrov: Karin Haydu, Mirka Partlová a Sláva Daubnerová.

Hra trvá 110 minút, premiéru mala 20. apríla 2015 v Bratislave. Vstupné na kežmarské predstavenie je 14 €, lístky si záujemcovia môžu v predpredaji kúpiť online na www.mskskezmarok.sk, ale aj v administratívnej budove MsKS na Starom trhu 47 (052/452 21 65, 0904 496 442) a v Kežmarskej informačnej agentúre na Hlavnom námestí 46 v Kežmarku.

Dĺžka podujatia: 110 minút
Dátum lokálnej premiéry: 4. máj 2016

Galéria

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.