Psíčkovo

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Pes je najlepší priateľ človeka: aj my jeho?

V podaní profesionálnych hercov Divadla J. Záborského v Prešove, účinkujúcich v zoskupení SCÉNA. Dĺžka predstavenia je 45 minút.

Pôsobivo stvárnený príbeh rozpráva o tom, že aj psíci sú len „ľudia“. Že ten ich „psí život“ sa veľmi často podobá nášmu. Sú v ňom radosti, starosti aj nespravodlivosti. Detský divák zistí, ako majú zvieratká ľudí rady a ako sa k nim oni v každom veku často nepekne správajú. Na pretras sa dostanú ľudské aktuálne témy, napríklad o tom, že nie farba srsti (pleti) je dôležitá pri voľbe kamaráta a rovnako tak je vypichnutý moment vzájomnej súdržnosti, pomoci, ochoty, prijímania a riešenia starostí, ako aj motív obetavosti, zžívania sa s kolektívom a starostlivosti o slabšieho či zdravotne indisponovaného jednotlivca.

Taktiež je načrtnutá problematika optimálneho súžitia, priateľskej a bezkonfliktnej komunikácie medzi súrodencami a celkovo rodinnými príslušníkmi.

Na pretras sa dostanú aj prvky prejavov šikany, spupnosti, či neprimeraného velikášstva, neprispôsobivosti aj vyvyšovania sa.

Tieto témy sú podávané hravou, úsmevnou a nevtieravou formou umocnenou výstižnými, vtipnými a originálnymi pesničkami.

Diváci sú vtiahnutí do deja a pomáhajú dotvárať svojimi reakciami jednotlivé scény a výstupy.

Dĺžka podujatia: 45 minút
Rok výroby: 2019
Dátum lokálnej premiéry: 28. apríl 2019

Galéria

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.