CIGÁNKA LORDA STANLEYHO

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Rebelantská poviedka o cestách a kočovaní

Predstavenie francúzskeho mládežníckeho divadelného súboru je v našich zemepisných končinách nevšedné. Jednak preto, že mladí herci žijúci na parížskych predmestiach pochádzajú zo všetkých kútov sveta, jednak preto, že títo tínedžeri, takí ako vy, si dali tú námahu a naučili sa texty divadelnej hry po slovensky! S francúzskou výslovnosťou a prízvukom, foneticky, ale predsa. Čo si myslíte, dokázali by ste to aj vy, napríklad po španielsky alebo po čínsky?... Príďte sa pozrieť a vypočuť si tento nezvyčajný jazykový a kultúrny experiment. Tešíme sa na Vašu návštevu a sme nesmierne zvedaví na Vaše reakcie. Budete rozumieť "francúzskej slovenčine"...?

Divadelná spoločnosť Tamèrantong! pokračuje vo svojom turné (má za sebou už 60 predstavení). Tentokrát zloží svoje kufre a postaví svoj šiator na Slovensku.

Predstavenie je inšpirované dojímavou ľúbostnou legendou z francúzskej Provence. Poukazuje takisto na postoj našej spoločnosti voči cudzincom a odlišným ľuďom. Kočovníci v hre evokujú Rómov, migrantov, ľudí bez dokladov a obyvateľov periférie.

Obyvatelia z predmestia Seine Saint-Denis, v počte 24, vekom od 6 do 16 rokov. Už 5 sezón hrajú predstavenie po celom Francúzsku. Vzhľadom na pripravované vystúpenia na Slovensku, naučili sa celú hru v slovenčine. Ak vás zvádza zvedavosť, príďte sa na nich pozrieť. Sú naozaj skvelí!

Predstavenie sa uskutoční 23.4.2018 o 10:00 v MsKS Kežmarok, Starý trh 46, 060 01 Kežmarok.

VSTUP VOĽNÝ

Dĺžka podujatia: 105 minút
Dátum lokálnej premiéry: 23. apríl 2018

Galéria

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.